FotoShow!
WisselMenu
Your browser is unfortunately not supported.
Onze Sponsors
Treinen
Clubblad
DE WISSELTONG
Youtube
Youtube
Clubblad
DE WISSELTONG
OPEN DAG bij Modelbouwvereniging DE WISSEL
Op zondag 6 november van 10:00 tot 17:00 uur
Clubblad
DE WISSELTONG
Youtube
Youtube
Clubblad
DE WISSELTONG
Welkom op de Site!
Zo hebben we flinke vorderingen gemaakt met het landschap op de berg, is het stationsgebouw voor het Duitse station bijna af en een bedrijfshal voor het Nederlandse station gereed om geplaatst te worden.
We hebben een begin gemaakt om de treinen in de toekomst digitaal met DCC te gaan sturen. Wellicht een mooie gelegenheid om ons daarbij te helpen en zo samen kennis op te doen van deze techniek. De inzet van deze digitale treinen beperkt zich nu nog tot de sporen wat later het Duitse station moet worden. We willen namelijk eerst het gedrag van deze techniek uittesten en uitzoeken welke decoder het beste bij onze treinen past.
Ook andere techniek stroomt binnen bij de vereniging. We hebben inmiddels al diverse onderdelen met de nieuwe techniek 3d-printen op onze baan ingezet en ook al wat ervaring met laser-graveren en -snijden opgedaan. We hebben het idee om machine(s) voor deze technieken voor vereniging te kopen.
Het landschap willen we met LEDs gaan uitlichten, de eerste ervaringen hebben we al opgedaan boven het landschap van het bergstation. Nu nog als eenvoudige verlichting, maar later willen we daarmee het dagritme gaan nadoen. Van de ochtend- naar het middaglicht om vervolgens via de avondschemering in de nacht terecht te komen. Maar ook een 'bewolkte' lucht, waaruit op z'n tijd een hevig onweer ontstaat. Ook voor dit plan zijn we op zoek naar mensen die hier verstand van hebben en ons hierbij kunnen helpen.
Voor de verlichting in de huizen hebben we ook leuke ideeën, met LEDs willen we daarin effecten als TV en openhaard, de activiteiten in de kamer en keuken maar ook op het toilet/douche gaan laten zien. Ook hierin hebben we al een paar kleine vorderingen gemaakt, maar is er nog een hoop werk te verzetten. Zin om ons daarbij te helpen?

We gaan in het winterseizoen een aantal workshops organiseren, waarbij we u willen leren dat het mogelijk is om met eenvoudige middelen en tegen geringe kosten toch leuke dingen te maken voor bij de treinenbaan (thuis). Denk daarbij aan het maken van een boom, maak ook aan het aansluiten van de bedrading op de treinenbaan. Voor gevorderden kunnen we workshops gaan organiseren waarbij we de fijne kneepjes uitleggen voor het bouwen van een huis, maar ook uitleggen hoe een trein digitaal bestuurd kan worden. Tijdens de OPEN DAG zullen we een aantal van de ideeën voor de workshops tonen door kleine demonstraties en u de mogelijkheid geven zich op te geven voor deze workshops.
Modelspoor is een hobby, waarbij heel veel aspecten van techniek tevoorschijn komen. Technieken die niet door iedereen volledig beheerst worden. Door uw kennis te delen en uw specialiteiten te tonen binnen een vereniging kunnen anderen daarvan leren. Maar ook u kunt leren van de kennis die op onze vereniging aanwezig is.
Dus door dit samen in verenigingsverband te doen, kunt u veel leren en hieraan een mooie vrijetijdsbesteding beleven. Samen staan we sterker om deze uitgebreide hobby als volwaardige hobby te beoefenen.

Modelbouwvereniging DE WISSEL is iedere donderdag vanaf 20:00 uur open voor onze leden. Hebt u interesse, dan bent u van harte welkom in onze clubruimten. Na het genot van een heerlijk bakkie tonen we u waarmee we bezig zijn. En na een periode van kennismaken kunt u de gezelligheid en kennis bij onze vereniging beslist niet meer missen en besluit u natuurlijk om lid te worden.

Tijdens de OPEN DAG op zondag 6 november kunt u weer kennis met ons maken. De OPEN DAG bij modelbouwvereniging DE WISSEL vindt plaats van 10:00 tot 17:00 uur in onze clubruimten in het souterrain van het theater De Lievekamp in Oss. De ingang van onze ruimte zijn aan de achterzijde van het gebouw tussen theater en bibliotheek. Bewegwijzering helpen u om deze deur snel te vinden.

Informatie over de OPEN DAG en de vereniging kunt u vinden op onze website, maar natuurlijk kunnen we u telefonisch te woord staan via het nummer 0412-626418 van onze secretaris.Via een berichtje naar het mailadres opendag@mbvdewissel.com kan ook informatie worden aangevraagd.
Modelbouwvereniging DE WISSEL organiseert weer haar jaarlijkse OPEN DAG, dit jaar op zondag 6 november. De deur is open van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens onze OPEN DAG willen we u laten zien wat we het afgelopen jaar hebben gedaan. Sommige activiteiten zijn duidelijk zichtbaar, de andere wat minder.
Het emplacement van het Nederlandse station zijn we opnieuw aan het bouwen, het wordt voor servicedoeleinden een uitneembare bak. Daardoor zijn we in staat om de ruimte achter het station te bereiken als daar iets gebouwd moet worden of als daar een auto is gestrand. Het plein voor het station is weer wat verder gevorderd.
Op 15 november start de eerste workshop. U kunt zich inschrijven tijdens de Open Dag of door het sturen van een berichtje naar opendag@mbvdewissel.com